facebook

“ПБС” ремонтуватиме стару частину Надрічної у Франківську

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради уклало з ТОВ “ПБС” додаткову угоду до договору про капітальний ремонт вулиці Надрічної (старої частини) в Івано-Франківську.

Пише - джерело.

Документ оприлюднили на офіційному порталі публічних закупівель Prozorro 27 липня.

Відповідно до угоди термін виконання робіт продовжили до 31 грудня 2021 року. Вартість робіт залишилася на рівні 2019 року – 28,71 млн. грн. Втім, на 2021 передбачили фінансування у сумі 19 597 971 гривня, пише КУРС.

Як писав КУРС, на капітальний ремонт вулиці Надрічної (старої частини) спрямують 15 млн грн залишку коштів, що утворився на початок року, та 5 млн грн – від сплати ПДФО за перше півріччя цього року.

Нагадаємо, раніше міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомляв, що орієнтовно з 1 серпня перекриють дві смуги руху вулиці Надрічної для того для того, щоби встановлювати опори у рамках будівництва розв’язки до мосту через Бистрицю-Солотвинську. Марцінків також заявляв, що веде перемовини з фірмою ПБС щодо ремонту вулиці Надрічної.
Фірма ПБС виграла тендер на капітальний ремонт старої частини вулиці Надрічної ще у 2019 році. Роботи вартістю 28,71 млн грн мали бути виконані до кінця 2019 року. Втім, місто не заплатило аванс підряднику і роботи так і не розпочалися.

Довідка. Будівництво моста через Бистрицю-Солотвинську, яке розпочалося у 2017 році, передбачає три черги: перша – будівництво розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна, друга – будівництво під’їзної дороги з вулиці Хіміків, третя – спорудження самого моста.

Читайте також:  З 1 травня пацієнтів з COVID-19 прийматимуть лише в опорних лікарнях – хворих з 5 медзакладів переведуть

Роботи почали з кінця – з третьої черги. На початку липня 2017 року управління капітального будівництва (УКБ) міськвиконкому оголосило тендер з очікуваною вартістю 206,6 млн грн. Найнижчу ціну тоді запропонувала фірма “Мостобудівельний загін №112” – 120 млн грн – і виграла тендер. Вже через рік, 3 жовтня 2018 року, міське УКБ укладає угоду з ТОВ “Мостобудівельний загін № 112 ” про додаткові роботи з будівництва мосту на 58,35 млн грн.

Вже понад рік роботи призупинені через відсутність фінансування. Втім нещодавно Руслан Марцінків заявив, що роботи з будівництва моста начебто завершені (!), все решта має робити підрядник, який виграв тендер на будівництво розв’язки.

Тендер на будівництво розв’язки провели наприкінці травня цього року. Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради 30 червня підписало договір з переможцем тендеру ТОВ БК “Адамант” на будівництво транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську. Відповідно до договору генпідрядник повинен був розпочати роботи протягом 10 днів з дня підписання угоди – тобто до 10 липня. Вартість договору – 219 млн грн. на 2021 рік вартість робіт становить 72 659 144 гривнi. Розв’язку мають збудувати до 31 грудня 2022 року.

На будівництво розв’язки планують витратити 60 млн грн, які місто отримало минулого року з держбюджету. Ще 40 млн грн заклали у міському бюджеті на 2021 рік.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: