facebook

“Пацієнтів не можна крапати, їх можна втопити”: Булавінова розповіла про фатальні помилки під час лікування коронавірусу

Інфекціоністка Булавінова перелічила популярні препарати, які можна вживати не всім пацієнтам з COVID-19. 

Пише - джерело.

В Україні, попри неабиякий внесок лікарів у боротьбу з коронавірусом, деякі медики призначають пацієнтам з COVID-19 абсолютно не правильне лікування, яке може значно зашкодити організму. Передусім, це стосується антибіотиків, гормонів, імуномодуляторів, крапельниць.

Про це заявила медична експертка ЮНІСЕФ, лікарка-інфекціоністка Катерина Булавінова у розмові з Марією Єфросиніною, телеведучою, пані послом Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

“.. А між іншим ми робимо щось не так. У нас цифри смертності дуже високі у досить молодому віці. Тому, мені здається, що дуже важлива дискусія, що ми як медична система може робити інакше, і що пацієнти можуть робити інакше”, – зауважила Булавінова.

За словами Булавінової, під час лікування коронавірусу в Україні досі приймають велику кількість антибіотиків, які під час COVID-19 не є ефективними. Вона наголосила, що від них буде тільки шкода.

Читайте також:  У Франківську учні однієї зі шкіл пішли на самоізоляцію: у працівниці їдальні COVID-19

Крім того, деяким зарано призначають деякі гормони, які дуже добре працюють під час коронавірусу, але призначивши їх не вчасно, шкодять. Досить часто трапляються випадки, коли хворому потрібна киснева підтримка, але вчасно не вживаються заходи.

“Дуже багато застосовується засобів із недоведеною ефективністю, які, скоріше всього, можуть бути і шкідливі для таких пацієнтів. Це імуномодулятори, псевдопротивовірусні терапії, якісь божевільні крапельниці вдома. Цих пацієнтів взагалі не можна крапати, бо їх можна втопити, у буквальному сенсі, у них і так вражені легені”, – наголосила медична експертка.

У разі, якщо лікар призначає подібні препарати, Булавінова радить уточнити в нього, чи дійсно вони потрібні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: