facebook

Парламенти Ірландії та Молдови визнали Голодомор 1932-1933 років гeноцuдом українського народу

У Молдові комуністи відмовилися голосувати за це рішення і покинули парламентську залу.

Пише - джерело.


Сьогодні, 24 листопада, у Молдові та Ірландії визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це інформують посольство України в Ірландії в Twitter і молдовське видання NewsMaker.
Молдова
Депутати молдовського парламенту 24 листопада ухвалили декларацію про засудження Голодомору в Україні 1932-1933 років. Текст декларації зачитав депутат від пропрезидентської партії “Дія та солідарність” (PAS). За декларацію проголосували 54 депутати PAS.

“Парламент Республіки Молдова в дусі солідарності з українським народом і в ім’я справедливості заявляє, що більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР у результаті застосування політики Голодомору несе відповідальність за акт навмисного геноциду проти українського народу”, – йдеться в декларації.

Депутати від проросійської опозиції у залі засідань були відсутні. Фракція “Блоку комуністів та соціалістів”. Проте на початку засідання депутат-комуніст Олег Рейдман запропонував виключити питання щодо прийняття декларації з порядку денного. Він заявляв, що у молдовського парламенту “є інші нагальні питання”. Пропозиція комуніста не набрала потрібної кількості голосів.

Читайте також:  У неділю Україна перейде на літній час

Ірландія
24 листопада верхня палата парламенту Ірландії також визнала Голодомор геноцидом українського народу.

“Воістину історичне рішення Шенад Ерен про визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Ірландія належить до числа наших найближчих друзів, які не бояться називати речі своїми іменами”, — йдеться у повідомленні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: