facebook

Папа Римський знову здивував заявою і пояснив, кому вигідна війна в Україні

Понтифік вважає, війна в Україні вигідна торговцям зброєю.

Пише - джерело.

Папа Римський Франциск висловив думку, що деякі країни граються з Україною, спочатку надаючи зброю, а потім відмовляючись від своїх зобов’язань

Про це він заявив, повертаючись із поїздки до французького Марселя, пише Reuters.

“Мені здається, що інтереси в цій війні не тільки пов’язані з українсько-російською проблемою, а з продажем зброї, торгівлею зброєю. Ми не повинні грати в ігри з мученицькою смертю цього народу. Ми повинні допомогти їм вирішити проблеми… Я зараз бачу, що деякі країни рухаються назад, не хочуть давати (Україні) зброю. Починається процес, в якому мучеником безумовно, буде український народ, і це неприємно”, – заявив понтифік.

Читайте також:  “Це станеться”: Подоляк пояснив, коли РФ дозріє до переговорів і повного виведення військ з України

Згодом речник Ватикану Маттео Бруні надав роз’яснення слів Франциска. Бруні підкреслив, що Папа не займає позицію щодо того, чи повинні країни продовжувати надсилати зброю до України чи припинити її надсилання: “Це був роздум про наслідки збройної промисловості: Папа сказав, що ті, хто торгує зброєю, ніколи не платять за наслідки свого вибору, а залишають їх платити людям, як-от українцям, які гинуть мученицькою смертю”.

Нагадаємо, 25 серпня Папа Римський Франциск звернувся до учасників Всеросійської зустрічі молоді в Санкт-Петербурзі, закликавши молодих російських католиків не забувати про “велику спадщину” РФ.

“Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії — великої, освіченої, великої культури та великої людяності”, — сказав понтифік.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: