facebook

Папа Римський прибув до Казахстану, відмовившись від поїздки в Україну

Папа Франциск, якого лікарі попередили не їздити найближчим часом в Україну, натомість відправився у вівторок з триденною поїздкою до Казахстану, пише УНН з посиланням на AFP.

Пише - джерело.


Деталі

Папа Франциск, який через біль у коліні змушений користуватися інвалідним візком і визнав, що йому слід уповільнити темп чи подумати про вихід на пенсію, візьме участь у міжрелігійному саміті у столиці Казахстану Нур-Султані. У заході візьмуть участь близько 100 делегацій із 50 країн.

Літак понтифіка вилетів з римського аеропорту Фьюмічіно о 7:35 ранку (05:35 за Грінвічем) літаком ITA Airways. Це 38-а поїздка за кордон з моменту його обрання у 2013 році. Очікується, що після приземлення Папа вирушить у президентський палац і виступить з першою промовою перед владою та дипломатичним корпусом.

Франциск є другим Папою, який відвідав Казахстан після поїздки Івана Павла ІІ у вересні 2001 року.

У середу Франциск виступить на відкритті пленарного засідання Конгресу лідерів світових та традиційних релігій, після чого відслужить месу у другій половині дня та завершить свою поїздку у четвер зустрічею з католицькими лідерами.

Читайте також:  "Не здали на ремонт, не давайте туалетний папір дитині": дитсадок у Запоріжжі потрапив у скандал

Президент Китаю Сі Цзіньпін буде в країні одночасно з Франциском, але зустрічі не очікується, незважаючи на те, що Ватикан сподівається відновити історичну угоду про призначення єпископів у Китаї.

Патріарх Російської православної церкви кирило, близький союзник путіна, спочатку очікувався, але відмовився від участі у заході 14-15 вересня, відмоввшись від зустріч із Франциском.

Контекст

У той час як Папа закликав до миру і засудив “жорстоку та безглузду війну”, кирило захищає путінську війну та боротьбу із “зовнішніми та внутрішніми ворогами” росії.

69-річний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв – колишній союзник росії, хоча між двома країнами виникла напруженість відколи Москва почала вторгення.

Токаєв відмовився підтримати війну, а присутність великої російської громади на півночі Казахстану викликала побоювання щодо відродження імперських амбіцій Москви в цьому районі.

У багатому на енергетичні ресурси Казахстані проживає 19 мільйонів осіб, 70% з яких – мусульмани-суніти, а 26% – християни, переважно православні. Менш одного відсотка є католиками.

Токаєв розпочав серію реформ після свого обрання у 2019 році, але на початку цього року країну вразили протести через ціни на пальне, внаслідок яких загинуло понад 200 осіб та підірвався її образ стабільності.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: