facebook

Папа Римський не читатиме молитву на площі Святого Петра через коронавірус

Через загрозу поширення захворювання COVID-19, викликаного коронавірусом, Папа Римський Франциск не читатиме традиційну недільну молитву з вікна на площі Святого Петра в Ватикані. Про це Святий Престол повідомив у суботу, 7 березня, передає УНН з посиланням на DW.

Пише - джерело.

Натомість Папа прочитає молитву “Ангел Господній” у бібліотеці Апостольського палацу, її транслюватимуть в прямому ефірі та на екранах на площі перед собором Святого Петра.

Цей захід має зменшити кількість людей на площі та запобігти поширенню вірусу SARS-CoV-2. Сам Папа Римський уже тиждень не брав участі в заходах через застуду. Його загальна аудієнція, запланована на 11 березня, також відбудеться онлайн.

Читайте також:  Нажаль, дива не сталося, в Італії загинула наша землячка пані Леся Питлюк. Щира молитва за вічний упокій

Ватикан розробляє заходи, спрямовані на запобігання поширенню захворювання серед жителів міста-держави, більшість з яких є людьми похилого віку. Перший хворий там був виявлений 5 березня, зараз також очікуються результати тесту другої людини з підозрою на COVID-19.

Тим часом влада Італії, яка зараз посідає друге місце за кількістю хворих на COVID-19 після Китаю, викликає на роботу близько 20 тисяч лікарів, які перебувають зараз на пенсії. Відповідне рішення італійський уряд ухвалив в ніч на 7 березня. Кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії найближчими днями збільшать у півтора раза – до 7500 одиниць.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: