facebook

“Панічні прогнози”: нардеп розповів, чи буде 2023 року долар по 50

У ВР прокоментували панічні прогнози деяких експертів

Пише - джерело.

Прогнози про зліт курсу долара до 50 гривень є панічними. Україна має гарні інструментарії, які допомагають підтримувати економіку. 2023 року курс може триматися на рівні 41 гривні.

Про це народний депутат, член парламентського комітету з економічного розвитку Олександр Маріковський пише на сайті Верховної Ради.

За його словами, деякі економісти роблять страшні прогнози щодо зльоту курсу долара до 50 гривень. Однак, вони є необґрунтованими.

“Уряд, Збройні сили та вся Україна доводять, що підстав для паніки немає, оскільки наша держава серйозно захищається на всіх фронтах, і міжнародна підтримка, яка зараз нам надходить, дозволяє нам оперувати грошима так, щоб утримувати гривню на нинішньому рівні”, — вважає Маріковський.

Читайте також:  Рідні просять про допомогу доправити тіло додому: в Польщі помер українець

Нардеп наголосив, що протягом 2023 року курс буде на рівні 41 гривні за американський долар, тоді як урядом було встановлено середню планку на рівні 42.

За даними сайту “Мінфін”, сьогодні, 13 січня, середній курс долара у банках України становить 40,20 грн (купівля) та 40,65 (продаж). На чорному ринку долар купують по 40,45 грн., а продають по 40,56 грн. Офіційний курс Національного банку України – 36,56

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: