facebook

Пандемія: на північному-сході Китаю новий спалах COVID-19, декілька міст та понад 100 млн осіб відправили на карантин

108 мільйонів осіб посадили на карантин через новий спалах коронавірусу на північному сході Китаю. Про це повідомляє Bloomberg, зазначає УНН.

Пише - джерело.

Карантин введено в містах провінцій Цзілінь і Ляонін. Під обмеження потрапили, зокрема, міста Цзілінь (центр однойменної провінції) і Шулань. Останній називають епіцентром нового спалаху коронавірусу.

Чиновники зі сфери охорони здоров’я поки точно не знають, що стало причиною нового спалаху, але припускають, що вірус могли занести люди, які повернулися з Росії. Провінція Цзілінь, де знаходиться Шулань, межує з Примор’ям.

Як повідомляє South China Morning Post, Шулань потрапив під карантин 18 травня. Там обмежили рух громадського транспорту, вихід на вулицю і виїзд з міста. У місті звільнили шістьох чиновників, включно з керівником місцевого відділення Комуністичної партії Китаю.

Читайте також:  Глава ВООЗ заявив про нерівномірне поширення коронавірусу у світі

Новий спалах коронавірусу на північному сході Китаю був виявлений близько двох тижнів тому. За даними на 18 травня, в провінції Цзілінь зафіксовано 34 випадки COVID-19, в провінції Ляонін — три.

Напередодні старший радник уряду Китаю по боротьбі з коронавірусом Чжун Наньшянь заявив CNN, що велика частина населення Китаю до сих пір вразлива для коронавірусу, що збільшує ймовірність другої хвилі епідемії в країні.

Китай першим зіткнувся з коронавірусом наприкінці 2019 року. В кінці березня країна оголосила про зупинку епідемії, але окремі нові випадки продовжували реєструвати. За даними на 18 травня, в країні зафіксовано понад 84 тисяч випадків COVID-19, 4645 заражених померли.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: