facebook

Отримати субсидію стало складніше: українцям збільшили список заборон на пільги

Українцям стало складніше отримати субсидію

Пише - джерело.

З 14 квітня цього року Кабмін кардинально змінив правила призначення і виплати житлових субсидій. Нова постанова набрала чинності 30 квітня 2021 року, а з 1 травня активно застосовується.

Так, тепер з травня призначати житлові субсидії будуть тільки після подачі нових заяв про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, передає Всеукраїнська асоціація пенсіонерів.

Необхідні документи необхідні для призначення субсидій будуть прийматися від громадян протягом травня-вересня цього року.

Так, житлову субсидію не призначатимуть, якщо хто-небудь зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у власності:

– транспортний засіб, з року випуску якого пройшло менше 5 років;

– більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого пройшло менше 15 років.

оформлення субсидій, скріншот з відео

Також причиною відмови стане і те, що в складі сім’ї є особи, які досягли 18 років станом на початок періоду за який враховуються доходи для призначення субсидії, і в цьому періоді такі громадяни перебували за кордоном в сукупності більше 60 днів. До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за кордоном, що підтверджується відповідними документами.

Читайте також:  В Україні змінили правила в’їзду через кордон для іноземців

Також субсидію не отримає і той громадянин, який протягом 12 місяців до її призначення здійснив покупку, яка перевищує 50 тисяч гривень, сюди входять:

– купівля земельної ділянки, квартири, будинку, іншого нерухомого майна, автомобіля, цінних паперів та інших фінансових інструментів, інших товарів довгострокового споживання або оплатив (одноразово) будь-які роботи або послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг відповідно до соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування);

– платежі, що випливають з договорів, за якими передбачено придбання майнових прав на нерухоме майно та / або транспортні засоби (крім спадщини та дарування);

– внески до статутного (складеного) капіталу товариства, підприємства, організації;

– благодійну діяльність (виключно у вигляді сплати коштів);

– надання поворотної / безповоротної фінансової допомоги, позики.

Новими підставами для відмови в субсидії буде те, що претендент має:

– у власності більш ніж одну квартиру або будинок;

– на 1 число місяця, з якого призначається субсидія, має на банківському рахунку суму, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму;

– За останній рік перед отриманням субсидії здійснив операції з купівлі безготівкової та / або готівкової іноземної валюти на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: