facebook

Отруєного Навального спробують вивезти на лікування до Європи

Олексія Навального соратники спробують евакуювати до Європи, щоб помістити на лікування в клініку у Страсбурзі чи Ганновері.

Про це терапевт і кардіолог, який спостерігає Навального з 2013 року, Ярослав Ашихмін повідомив виданню “Медуза”.

Пише - джерело.

“Навального, звичайно, потрібно евакуювати до Європи. Ми намагаємося по своїх каналах домовитися з Ганноверським або Страсбурзьким госпіталями, щоб вони його прийняли. Все ускладнюється ковідом, але потенційно в Ганновері, де дуже хороша токсикологічна школа, його прийняти можуть”, – сказав Ашихмін.

Лікар наголосив, що вкрай важливо, щоб омські медики віддали пацієнта. Адже токсикологія – дуже специфічна сфера, і омським лікарям може банально забракнути досвіду, щоб вести пацієнта, який, імовірно, отруєний якимось поки що невідомим токсином.

“Перед лікарями стоїть два завдання: виходжування пацієнта в дуже важкому стані. Це завдання може бути вирішене в “Скліфі”на рівні західних клінік. Але є друга задача: пошук речовини, яка, можливо, викликало отруєння. Саме в цій конкретній ситуації у західних клінік може бути потенційно більше досвіду”, – сказав Ашихмін.

Читайте також:  Пандемія коронавірусу: подорожувати Європою влітку скоріш за все не вийде

Він стверджує, що Навальний був абсолютно здоровий, і точно не мав жодних хвороб, які б могли викликати теперішні симптоми. Так само, попереднє отруєння не могло призвести до ускладнень.

“У Навального раніше ніяких хвороб, які б могли так декомпенсуватися, не було. Що з ним трапилося, я не знаю. Чи схоже це на отруєння? Схоже”, – сказав лікар.

Тим часом, за повідомленням прессекретарки Навального Кіри Ярмиш, поліцейські вимагають передати їм для огляду особисті речі опозиціонера, включно з багажем, який перебував у салоні літака. Вона заявила, що правоохоронці, ймовірно, спробують перекласти вину за отруєння на самого Навального – нібито той сам випив або з’їв щось. І це Ярмин назвала повною нісенітницею.

“Ну зрозуміло. Просто чай поганий попався. Це держпропаганда зараз і буде робити – верещати, що навмисного отруєння не було, він випадково, він сам. Я була з Олексієм із самого ранку, сиділа на сусідньому кріслі літака, і нічого спільного зі звичайним отруєнням тут немає”, – заявила прессекретарка опозиціонера.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: