facebook

Отруєння собак у Франківську – цілеспрямована акція доґхантерів, – Оксана Матчак

В Івано-Франківську є доґхантери, і їх курують з Одеси. Недавнє масове отруєння собак у місті – спланована і реалізована доґхантерами акція, переконана хендлерка Оксана Матчак.

Доґхантери (з англ. dog + hunters – мисливці на собак) – самоназва осіб, які займаються винищенням собак у містах. Є підстави вважати, що “ідейні” вбивці собак з’явилися і в Івано-Франківську. Оксана Матчак припускає, що незабаром, на жальг, у місті можливі повторні отруєння собак. Про це хендлерка розповіла у програмі #ЙОd на КУРСі:

Пише - джерело.

“Франківських доґхантерів курує чоловік з Одеси. Це вже знайдено, всі його переписки злито. Зараз піде друга і третя хвиля отруєнь, і це не спиниться, я так розумію, поки їх не зловлять. Але поки ще нікого не впіймали, крім того Святогора з Києва, якого вже судять. Святогор не лише вбивав собак, він їх катував, розчленовував, викладав це в мережі. А це його послідовники. І от та людина пише: франківські камради, будьте готові, не ходіть по аптеках… Бо зараз волонтери чергують по аптеках, дивляться, хто купує ці препарати. Це ж препарат від туберкульозу, яким труїли собак. Він є в таблетках і є в ампулах для ін’єкцій. І от він каже: не ходіть, я вже вам передав, передача вже їде, буде по закладках, працюйте обережно, в масках…”

Як повідомляв КУРС, у середині жовтня в Івано-Франківську невідомі масово труїли собак, розсипаючи отруту в популярних серед “собачників” місцях вигулу, напкриклад біля міського озера. Міський голова Руслан Марцінків навіть заявив, що отруєння собак – це передвиборча провокація. За інформацію про отруювачів призначили винагороду, а поліція за фактом отруєння розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами).

Читайте також:  Архієпископ Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин відзначає 60-річний ювілей (ВІДЕО)

Найвідоміший доґхантер України Святослав Святогор, якого згадує Оксана Матчак, був затриманий і взятий під домашній арешт у 2018 році. Втім, зоозахисникам про його злочинну діяльність було відомо ще з 2016 року. У 2017 році зоозахисники вже вимагали вигнати Святогора з Української академії наук, де той був аспірантом. Зараз справу проти Святогора суд розглядає по суті. За жорстоке поводження з тваринами чоловіку загрожує 5 років в’язниці.

Повне інтерв’ю з хендлеркою і дресирувальницею собак Оксаною Матчак дивіться на YouTube-каналі КУРСу:

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: