facebook

Оточить Київ: у Британії заявили про плани Путіна розпочати найбільшу з 1945 року війну

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Росія планує розпочати “найбільшу війну в Європі з 1945 року”. У ході можливого вторгнення війська РФ оточать Київ.

Пише - джерело.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

За останніми оцінками уряду США, вздовж кордону з Україною, як у Росії, так і в сусідній Білорусі, наразі розміщено від 169 тисяч до 190 тисяч російських військовослужбовців, але до цієї цифри входять і бойовики на сході України.

Джонсон також заявив, що Велика Британія введе ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж передбачалося раніше у разі нової агресії проти України – Британія та США зупинять російські компанії, які “торгують фунтами і доларами” – крок, який, за його словами, “дуже сильно вдарить” за своїми наслідками.

Читайте також:  Економічний паспорт: яку суму українці зможуть отримати на 18-річчя

На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, Джонсон відповів: “Боюсь, що саме на це вказують докази … Справа в тому, що за всіма ознаками план уже в якомусь сенсі розпочався”.

Прем’єр-міністр Великої Британії додав, що президент США Джо Байден розповів західним лідерам, що розвідка припускає, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу, через Донбас, а й з Білорусі.

“Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року лише з погляду масштабу”, – зазначив він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: