facebook

Основні ознаки дефіциту вітаміну С

Дієтологиня та терапевтка Тіана Фіалкова розповіла, які симптоми викликає дефіцит вітаміну С і до кого він буває. Однак все ж таки пам’ятайте, що ці симптоми неспецифічні і можуть вказувати на інші наявні проблеми в організмі.

Пише - джерело.


Перевірте себе, щоб сезон ГРВІ не застав вас зненацька:

Кровоточивість ясен.
Червоні крапки на шкірі (петехії).
Яскраво-червоні волосяні фолікули (перифолікулярний крововилив), особливо на ногах.
Синці, які легко виникають, без особливих причин.
Суха, груба, шкіра, що лущиться.
“Гуся” шкіра на стегнах, сідницях, руках з червонуватим відтінком (фолікулярний кератоз).
Часта кровотеча із носа.
Рани, що повільно гояться, довго “сидять” плями постакне.
За хімічною структурою молекула вітаміну З дуже схожа на молекулу глюкози. І якщо ви вживаєте багато цукру, то засвоюватись організмом насамперед буде глюкоза. Тому у людей, які їдять багато солодкого, зазвичай є дефіцит вітаміну С.

Читайте також:  Сальмонела, стафілокок, кишкова паличка: як не підхопити інфекцію вдома

Також у дефіциті за вітаміном С завжди перебувають курці.

Вітамін С у великій кількості мыститься у надниркових залозах і витрачається на виробництво стресових гормонів. Ще він дуже важливий для вироблення імунних клітин лейкоцитів, для синтезу коллега, для стін капілярів. Натуральний вітамін С – найпотужніший антиоксидант.

Але що стосується аптечного вітаміну С. Аскорбінова кислота – це синтетична форма, яка не є повноцінним вітаміном С. Найчастіше аптечний вітамін С роблять із сірчаної кислоти та кукурудзяного крохмалю. У природі аскорбінова кислота не існує сама по собі, вона є лише частиною комплексу вітаміну С. І вилікувати ту ж цингу (крайній прояв дефіциту вітаміну С) аскорбіновою кислотою неможливо. Також аскорбінова кислота підвищує в організмі вільнорадикальне окислення, отже може лише посилювати запальні стани організму.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: