facebook

“Основне, щоб були антибіотики, кисень і люди, а ліжка можна і на заводі розкласти”, – Марцінків

В Івано-Франківську бракує медпрацівників, щоб лікувати хворих з COVID-19. Про проблеми з персоналом у лікарнях розповіла керівниця управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко на оперативній нараді.

За її словами, в Івано-Франківську є приблизно 900 лікарів. З них 200 – це рентгенологи і лаборанти, які не можуть лікувати людей, тому що займаються діагностикою. Ще 80-100 лікарів постійно перебувають на лікарняному.

Пише - джерело.

“600 лікарів можуть надавати медичну допомогу хворим. Більше нема. Медичних сестер всього-на-всього 1300. А мешканців Івано-Франківської ОТГ майже 270 тисяч уже. А ще довколишні райони мають за честь у нас лікуватися. Тобто я говорю про те, що в нас буде колапс. У нас будуть ліжка, медикаменти, харчування, але в нас не буде лікарів”, – зазначила Бойко.

Читайте також:  В Івано-Франківську побилися водій маршрутки та пасажирка (ВІДЕО)

Вона також додала, що лікарі, які відмовляються лікувати ковідних хворих, ховаються на лікарняних та йдуть у декретні відпустки.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що їздить по медзакладах і переконує колективи лікувати хворих з COVID-19.

“Вибачте, але були епідемії тифу, іспанок і ще якоїсь біди. Якось виходили. Кожен, хто хоч трошка мав курси, лікував. То прийдеться так робити, а що робити? Це такий час, коли можна бачити, хто є хто, – сказав Марцінків. – Основне, щоб були антибіотики, кисень і люди, а все решта – ліжка можна і на заводі розкласти, якщо тепло”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: