facebook

Окупанти захопили українське судно “Сапфір” і ведуть його в Севастополь

Капітан повідомив, що на борту перебувають “зелені чоловічки”, які наставили на екіпаж зброю.

Пише - джерело.

Захоплене російськими окупантами цивільне рятувальне судно “Сапфір” транспортують в порт окупованого Севастополя.

Про це повідомляє розвідка України з посиланням на інформацію, отриману від капітана судна, якому дали можливість зв’язатися з Адміністрацією морських портів України.

Капітан повідомив, що на борту перебувають “зелені чоловічки”, які наставили на екіпаж зброю, а на судно прибув капітан окупантів і взяв на себе кермування судном.

“Вами незаконно захоплено та утримується українське рятувальне судно “Сапфір”, яке знаходилось в територіальних водах України в районі острова Зміїний. Ваші дії незаконні. Це прояв слабкості і класифікується як піратське захоплення. Ви порушили всі норми міжнародного морського права і ведення бойових дій на морі. Вимагаємо негайно звільнити рятувальне судно “Сапфір” і не перешкоджати його слідуванню в порт Одеса. Захоплення цивільного судна вчергове підтверджує, що у російських військових немає честі. Розв’язавши війну, ви прикриваєтеся цивільними. Це чергова ганебна сторінка вашого воєнно-морського флоту”, -звернувся до окупантів Одеський координаційно-рятувальний центр звернувся до російських військових кораблів з позивними “Бугель-490”, “Кас”, “Аргумент”, “Бульба”, “Гусар”, “Витал”.

Читайте також:  Якщо немає стажу, працював неофіційно: якою буде пенсія — відповідь Мінсоцполітики

Цивільне рятувальне судно “Сапфір” перебуває на балансі морської пошуково-рятувальної служби України. Його використовують для патрулювання у відкритому морі, та порятунку судів, які потрапили у небезпекуц.

Дії російських окупантів кваліфікуються виключно як піратство та пряме порушення норм Міжнародного морського права та Міжнародних конвенцій безпеки мореплавства.

Радіопереговори капітана судна “Сапфір” з Одеським координаційно-рятувальним центром за посиланням.

Нагадаємо, що під Одесою знищено російський військовий корабель. Про це повідомив речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: