facebook

Окупанти обстріляли Південноукраїнську АЕС: вирва за 300 метрів від реактора (фото, відео)

Російські солдати продовжують ядерний тероризм України та всього світу. Після обстрілів на ЗАЕС стало відомо, що окупанти завдали ракетного удару по Південноукраїнській АЕС, яка розташована в Миколаївській області.

Пише - джерело.

Про це повідомив “Енергоатом”.

Обстріл стався в ніч проти 19 вересня близько 00:20. Окупанти завдали ракетного удару по промисловій зоні Південноукраїнської атомної електростанції, одна з ракет впала за 300 метрів від ядерних реакторів.

“Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлю АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, що входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі, – повідомили в “Енергоатомі”.

Читайте також:  Війна з Росією може закінчитися до літа: названо ключові чинники

А нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі опублікував відео влучення на атомній станції.

Незважаючи на ворожу атаку, всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Постраждалих серед персонала станції, на щастя, немає.

Пізніше в мережі показали фото вирви, яка залишилася після нічного обстрілу. Її діаметр – 4 м, а глибина – 2 м.

“Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світу. Їх треба негайно зупинити, щоб не допустити нової катастрофи”, – закликали у НАЕК “Енергоатом”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: