facebook

Окупанти готуються наступати на кілька міст й оточити Київ: Міноборони повідомили, які напрямки можуть бути під ударом

Противник здійснює перегрупування військ для подальшого наступу на Запоріжжя.

Пише - джерело.

Російські війська, які по-варварськи атакують Україну, готуються до наступу на Вишгород, Суми, Дніпро й Запоріжжя. Окупанти також хочуть встановити контроль над Черніговом та Канівською ГЕС.

Про це свідчить оперативна інформація Міністерства оборони України станом на 12:00 понеділка 7 березня.

Противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва. Не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Поліському напрямку російський окупант зосереджує основні зусилля на оточенні Києва. На основних напрямках відзначається зосередження в районі н. п. Гостомель до 2 БТГр; в районі н. п. Буча – до 3 БТГр, посилених танковими підрозділами; в районі н. п. Бородянка – до 2 БТГр; в районі н. п. Ситняки – до 2 БТГр.

На окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору, спрямованого на місцеве населення.

Триває підготовка окупантів до наступу на Вишгород. Також ворогом здійснюється підготовка до відновлення наступу у напрямках на н. п. Гостомель, Ірпінь, Стоянка.

На Сіверському напрямку противник основні зусилля зосередив на напрямках: н .п. Бровари – до 2 БТГр; в районах н. п. Семенівка, Мена, Бобровиця – до 3 БТГр; н. п. Бориспіль – до 4 БТГр.

Російський загарбник намагається забезпечити тактичну перевагу в Броварському і Бориспільському районах. Окупанти здійснюють спроби встановити контроль над Черніговом та зосереджують підрозділи 41-ї загальновійськової армії Центрального воєнного округу біля його південних околиць. Намагаються здійснити підготовку до наступу на Суми.

Читайте також:  Росія вже випускає менше ракет за раз і збільшує інтервали між атаками – ГУР

На Слобожанському напрямку противник силами підрозділів танкової армії, двох загальновійськових армій та армійського корпусу намагається продовжити наступ у напрямку на Дніпро. Основні зусилля зосереджує на напрямках Канева, Дніпра та Сєверодонецька. Здійснює перегрупування для продовження наступу на визначених напрямках з метою взяття під контроль Канівської ГЕС.

На Донецькому напрямку противник силами до семи БТГр продовжує наступальні дії у напрямках міст Дніпро та Запоріжжя, з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області. Незважаючи на великі втрати, просувається у напрямку Волновахи.

Окупанти здійснювали неодноразові спроби прорвати оборону в районі н. п. Старомлинівка, а також захопити н. п. Зачатівка, проте понесли значні втрати та відійшли в район н. п. Любимівка.

Одночасно ворог намагається прорвати оборону міста в районах західної околиці Маріуполя, Старого Криму. Успіху не має.

На Таврійському напрямку загарбник силами до 17 БТГр утримує рубежі в Херсонській області. Основні зусилля зосереджує на напрямках: Миколаїв – до 2 БТГр, Вознесенськ – до 2 БТГр, Білгород-Дністровський – до БТГр, Запоріжжя – до 4 БТГр; Маріуполь – до 3 БТГр.

Противник здійснює перегрупування військ для подальшого наступу на місто Запоріжжя. Терміново відновлює злітно-посадкову смугу на аеродромі Мелітополь.

На Бессарабському напрямку противник активних дій не здійснює, але військовослужбовці оперативної групи російських військ у зоні безпеки самопроголошеної ПМР перебувають у підвищеному ступені бойової готовності.

“Незважаючи на велику кількість військ, окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон захисникам України і цивільному населенню”, – додали в Міноборони.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: