facebook

Офіційно: на Прикарпатті послаблюють карантин “червоної зони”

Відповідне рішення ухвалили 26 березня на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС.

Пише - джерело.

Попри сподівання місцевих високопросадовців та міністра охорони здоров’я, індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19 станом на 26 березня 2021 року, поки не дозволили Івано-Франківщині перейти до помаранчевої зони . Зокрема високим залишається рівень госпіталізацій – 90,9 на 100 тисяч населення. Хоча цей показник останній тиждень стабільно знижується, пишуть Версії.

Втім, 26 березня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській ОДА прийняли рішення про пом’якшення карантинних обмежень.

“Сьогодні відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. На ньому прийняли ряд важливих рішень щодо карантину в Івано-Франківській області.

Хочу нагадати, що приналежність до кожної зони визначається відповідно до певних показників, які характеризують епідситуацію в області. Наразі ці показники на Прикарпатті хоча й знижуються, але все ще відповідають критеріям «червоної» зони. Тому наша область наразі не може перейти у «помаранчеву».

Читайте також:  На Львівщині ухвалили рішення про послаблення карантину: що запрацює

До остаточної стабілізації ситуації ми не можемо скасовувати ті обмеження, які впливають на епідемічну ситуацію, зокрема проведення масових заходів та концентрація людей у транспорті.

Та, з іншої сторони, треба зважати на потреби жителів області. Тому, враховуючи останні зміни від Кабінету Міністрів України, ми послаблюємо деякі протиепідемічні заходи.

Зокрема, є підстави поетапно скасовувати обмеження у сфері освіти: спочатку в закладах дошкільної освіти, згодом у закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів, з обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів.

Крім того, задля вирішення проблем малого бізнесу, напрацьовано та введено в дію відповідні рекомендації для створення умов, що дозволять частково відновити роботу підприємців в умовах карантину.

Також ми запроваджуємо моніторинг епідемічної ситуації в розрізі районів та окремих населених пунктів Прикарпаття. Це дозволить нам контролювати ситуацією на конкретних територіях області та оперативно реагувати на неї”, – повідомив голова ОДА Андрій Бойчук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: