facebook

Обов’язкова заміна прав водія: до МВС звернулися з важливим попередженням

У МВС звернулися до водіїв із важливою заявою

Пише - джерело.

Нещодавно МВС звернулося до українських водіїв по всій країні із заявою про необхідність заміни певних типів посвідчення водія на більш нову версію. Даною інформацією ділиться портал Finanse ua.

Згідно з наданою інформацією Центру надання первинних сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ, посвідчення водія встановленого зразка, термін дії якого становить два роки, підлягає заміні після закінчення його строку дії, стартуючи з наступного дня після закінчення дворічного терміну.

У зв’язку з військовим становищем, водії, які планують замінити посвідчення, повинні будуть надати паспорт, ідентифікаційний код та старе посвідчення водія, термін якого закінчується.

Зазначається, якщо за час дії тимчасового документа водія водій не отримає більше двох штрафів, то повторно здавати перераховані вище документи не потрібно, а нове посвідчення йому буде видано без будь-яких труднощів.

Читайте також:  “Українцям дозволили виходити на пенсію у 55 років”: експерти пояснили, про кого йдеться

Раніше необхідно було надати медичну довідку, проте у зв’язку з військовим становищем цю вимогу прибрали, що набагато спростило життя водіїв.

Якщо водій ще не встиг обміняти тимчасові права на нові, він може користуватися старими до скасування військового стану. Важливо, що посвідчення водія термін якого минув, залишається юридично дійсним на території України.

Обмін прав водія відноситься виключно до певних типів посвідчень і не поширюється на всіх. Тому рекомендується водіям звернутися до місцевих сервісних центрів для з’ясування необхідності процедури заміни прав.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: