facebook

Обов’язкова вакцинація: МОЗ затвердило список професій

Працівники, які не щепляться проти COVID-19 протягом місяця, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Пише - джерело.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.

Про це у четвер, 7 жовтня, повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з наказом, вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою для працівників:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

©

“Ми завершили перший етап визначення професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Наступним етапом до цього переліку будуть включені працівники усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальні працівники та працівники поштових послуг”, – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Читайте також:  ВАКЦИНУВАЛИ, ПОПРИ АУТОІМУННУ ХВОРОБУ: ПОДРОБИЦІ СМЕРТІ ТИНЕЙДЖЕРКИ В ІТАЛІЇ ПІСЛЯ ЩЕПЛЕННЯ ASTRAZENECA

Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.

Зазначається, що працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

У МОЗ нагадали, що працівники освіти та органів виконавчої влади можуть щепитися від COVID-19 організовано або індивідуально у зручному для них пункті чи центрі вакцинації.

Крім того, освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, не підлягатимуть обов’язковій вакцинації.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: