facebook

Обласна дитяча лікарня перед госпіталізацією самостійно проводитиме ІФА-діагностику COVID-19

Пандемія COVID-19 внесла корективи в щоденне життя громадян та інституцій. Торкнулося це і правил прийому хворих до стаціонарів та нашого закладу зокрема.

Досі для госпіталізації необхідним було ПЛР-обстеження щодо коронавірусу. Оскільки в дитячу лікарню пацієнти зазвичай госпіталізуються в супроводі матері/іншого члена сім’ї, то обстеження проходили і вони, інформує Фіртка.

Пише - джерело.

Про це повідомляє анестезіолог ОДКЛ Наталія Митник.

“Велика завантаженість лабораторій ЦГЗ та тривале очікування на результат сформували необхідність скерування на обстеження пацієнтів в приватні лабораторії, що зазвичай є дороговартісним та суперечить вимогам програми медичних гарантій. Складність є причиною запізнілої діагностики та лікування серйозних захворювань. У випадку екстреної госпіталізації дітей у відділення інтенсивної терапії доводилося розлучати маму з дитиною на час, необхідний для обстеження, що вважаємо неприпустимим, адже тільки в присутності матері/рідних дитина почувається комфортно та безпечно.

Саме тому з вересня в нашій лікарні стала доступною ІФА-діагностика COVID-19: дитині і мамі проводять забір крові для виявлення імуноглобулінів (IgM) безпосередньо при госпіталізації в лікарню та ізоляція пацієнтів до отримання результатів обстежень”, – зазначає медик.

Читайте також:  У Городенці запрацювало нове виробництво

У випадку екстреної госпіталізації обстеження є безкоштовним для всіх пацієнтів, а також для матерів дітей віком до 6 років.

Також у закладі всі бажаючі можуть пройти планове обстеження на визначення антитіл до COVID-19 (IgG та IgM).

Забір крові проводиться щодня по буднях з 9.00 до 12.00. Вартість обстеження 250 грн за один показник. Звертатись в приймальне відділення.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: