facebook

Нові правила мобілізації для 25-річних чоловіків: що зміниться

В Україні можуть знизити граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку

Пише - джерело.

Голова уряду Денис Шмигаль звернувся до українського парламенту із законопроєктом, яким пропонується зменшити строк призову строковиків до 25 років.

Наразі рішення щодо зниження граничного віку строковиків ще остаточно не ухвалене, адже ці зміни має затвердити президент Володимир Зеленський. Про те, яких змін чекати чоловікам 25-річного віку розповів адвокат Ростислав Кравець у своєму YouTube.

“У разі, якщо Зеленський підпише ці зміни, чоловіків з 25 років зможуть зупиняти на вулицях, відправляти до військкоматів, навіть якщо вони ніде не служили, і мобілізувати відразу до військової частини”,
– додав Кравець.

Читайте також:  "Отдавал приказ бомбить мирные города командующий генерал Маковецкий", - затриманий російський пілот зі збитого над Харковом літака дав перші покази. ВIДЕО

Нардеп Ярослав Железняк 30 травня повідомив, що у парламенті підтримали законопроєкт №9281, яким внесли зміни до закону “Про військовий обов’язок і військову службу”. За цю ініціативу проголосували 304 народних обранців.

В документі зазначено, що українці мають обов’язково ставати на військовий облік до 25-річного віку.

В пояснювальній записці акцентується увага на тому, що велика кількість чоловіків має відстрочку від мобілізації на строкову військову службу при досягненні 18 років, адже багато з них є студентами та навчаються в середньому від 4 до 6 років. Відстрочка діє до 22-24 років.

У документі також зазначено, що призовні комісії матимуть від одного до трьох років, щоб реалізувати виконання громадянами військового обов’язку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: