facebook

«Нові діалоги. Про любов»: франківців запрошують на мистецький захід

25 квітня о 15:00 в залі Сакрального мистецтва Івано-Франківського краєзнавчого музею відбудеться мистецький захід «Нові діалоги. Про любов».

В рамках події одразу три визначальних складових:

Пише - джерело.
  • Презентація скульптури «Ангел» XVIII ст. з храмів Городенки. Консервація — Валерій Твердохліб та Соломія Сташків-Олійник
  • Відкриття виставки світлин фотохудожника Олега Нетецького
  • Нові діалоги з художником Яремою Стециком. 20 християнських муралів у Франківську.

 «Фотовиставка Олега Нетецького «Ангел» є творчою авторською рефлексією фотохудожника на прекрасний твір поки невідомого автора скульптури XVIII ст. століття з міста Городенка. Сама творчість Олега Нетецького – це якийсь неймовірний дар його таланту нашому місту. Це дуже скромний і в той же час чутливий, ніжний художник, який бачить те, що мало кому помітно. Вся його творчість прикрита цією геніальністю. Тобто вона не підсвічена і можливо не зовсім поцінована сучасниками, хоча Олег вже близько 5 років дуже потужно працює у Франківську. І це вже тисячі творів, при тому — прекрасних творів, облич, і навіть, можуть сказати, якихось унікальних композицій. Це таке сердечне мистецтво, це дуже глибока філософія життя. Ті грані і ті миті, навіть мікро- і макрокосмос, які є в його творах, пронизують до глибини. Сама виставка – це такий духовний погляд на одну невідому скульптуру.    Цей «Ангел» є таким відзеркаленням нашого трагічного буття, але врятований людьми, незважаючи на шалені війни, які проносилися на нашій землі. Тобто це — якась віра. Віра в перемогу, – зазначив Валерій Твердохліб.

The post «Нові діалоги. Про любов»: франківців запрошують на мистецький захід appeared first on Місто.

Читайте також:  У вихідні потужний антициклон виморозить Україну

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: