facebook

Нова фаза війни: експерт пояснив, чи будуть росіяни наступати на Миколаїв (відео)

Росіяни стягують свої війська на Південь України. Окупаційні підрозділи на південному плацдармі намагаються всіляко утримати Херсонську область.

Пише - джерело.


Як нагадали в сюжеті FreeДом, за оцінками британської розвідки, найближчим часом розпочнеться нова фаза війни, основний фронт якої протяжністю близько 350 км буде на Півдні.

“До Криму перемістили БТГ чисельністю 800-1000 осіб. Їх, найімовірніше, задіють для посилення російського угруповання на Херсонщині. 2 серпня в Крим перекинули нову БТГ, їх також перекидають зі східного угруповання сил і, з високою ймовірністю, відправлять у Херсонську область”, – повідомляє британська розвідка.

“Вони точно також мають намір діяти, наприклад, як це було у Маріуполі. Одночасно діяло кілька десятків батальйонно-тактичних груп, які на той момент були максимально боєздатні, максимально озброєні, максимально підготовлені та оснащені”, – говорить військовий експерт Олександр Коваленко.

У захоплені південні регіони України стягнуто 25 тисяч російських солдатів, 10 тисяч з них перебувають на західному березі Дніпра, на південний схід від Миколаєва.

“Вони явно передислокували і перегрупували значну кількість своїх підрозділів зі Сходу саме на Південь для того, щоб розгорнути на південному плацдармі низку наступальних операцій. Зокрема в напрямку Миколаєва, в напрямку Кривого Рогу, в напрямку Запоріжжя”, – говорить експерт Коваленко.

Різку зміну курсу зі Сходу на Південь спровокувала заява Києва про готовність до контрнаступу на Херсон. За місяць українська армія відсунула лінію фронту від Миколаєва на 1,5 кілометра.

Читайте також:  У США прокоментували можливість мирних переговорів між Зеленським і Путіним: умови

“Після того як Збройні Сили України фактично повністю позбавили можливості цієї групи військ мати повноцінне логістичне з’єднання з лівим берегом, а саме – було завдано ударів по Антонівському автомобільному мосту, по Антонівському залізничному мосту, а також під вогневими ударами перебувала Каховська ГЕС, вони вирішили не виводити свої війська, а навпаки наситити їх силами і засобами для того, щоб максимально підвищити стійкість цього підрозділу під контрнаступ, тобто блокувати контрнаступ в обороні”, – наголосив військовий експерт.

Окупанти намагаються компенсувати логістичні втрати за допомогою поромних переправ, але це не замінить їм повноцінний чотирисмуговий автомобільний міст, при цьому будувати понтонні мости для “другої армії світу” ризиковано.

“Кількість складів на правому березі, вона не збільшилася, а навпаки – з кожною ніччю вона зменшується. ЗСУ продовжують завдавати ударів по складах з боєприпасами, особливо на правому березі. Не маючи повноцінного забезпечення через відсутність потрібної кількості складів, не маючи повноцінної системи управління, російські окупанти збирають досить таки велику групу військ для початку наступальних дій”, – говорить Коваленко.

За його словами, ЗСУ в усіх відношеннях готові на цьому випадку тримати оборону і блокувати будь-які наступальні дії російських окупантів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: