facebook

Німецькі медики з’ясували, чим отруїли Навального

Берлінська клініка “Шаріте”, куди доставили російського опозиціонера Олексія Навального, повідомила про результати клінічних досліджень – політика отруїли.

Про це пише Українська правда з посиланням на повідомлення Charite у Twitter.

Пише - джерело.

Як відзначають у “Шаріте”, результати клінічних досліджень вказують на отруєння речовиною з групи інгібіторів холінестерази. Конкретна речовина поки невідома.

Медики повідомляють, що Навальний знаходиться у штучній комі, його стан оцінюється як важкий, але гострої загрози для життя немає.

Лікарі додали, що наслідки отруєння подібною речовиною поки невідомі, вони можуть бути довгостроковими, ймовірно може постраждати нервова система.

Нагадаємо, 20 серпня російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації, імовірно, з отруєнням – йому стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Він перебуває в комі, його під’єднали до апарату “штучного дихання”.

Читайте також:  МОН кличе прикарпатських батьків та школярів перевірити шкільне харчування

За даними російських ЗМІ, лікарі поставили йому попередній діагноз – отруєння невстановленим психодислептиком.

Головний лікар омської лікарні назвав діагнозом Навального порушення обміну речовин. Там же заявили, що слідів отрути не знайшли.

Довідково:

Інгібітори холінестерази є хімічними речовинами, які запобігають розпаду нейромедіатора ацетилхоліну або бутирилхоліну. Це збільшує кількість ацетилхоліну або бутирилхоліну в синаптичній щілині. Ця група інгібіторів ділиться на дві підгрупи: інгібітори ацетилхолінестерази та інгібітори бутирилхолінестерази.

Вони можуть використовуватися як ліки від хвороби Альцгеймера і міастенії, але, крім того, можливе використання даних речовин як хімічної зброї та інсектицидів.

У суботу вранці Навального перевезли до Берліна, він перебуває в клініці Charite.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: