facebook

Німеччину затопило: загинули більше 40 людей. Фото, відео

Інтенсивні опади в Бельгії, які тривали кілька днів поспіль, спричинили повінь у багатьох частинах країни, а також призвели до людських жертв та евакуації людей.
Як повідомляє Укрінформ, про це у четвер пише бельгійське видання VRT.

Пише - джерело.

«Рясні дощі продовжують спричиняти проблеми у бельгійських провінціях Люксембург, Льєж, Намюр та Лімбург. У місті Форе (Voeren) у Лімбурзі довелося евакуювати 140 домівок. Вчора у місті Єупе (Eupen) внаслідок цих подій загинув підліток, у провінції Люксембург зникла безвісти дівчина 15 років», – йдеться у публікації.

За прогнозом бельгійських метеорологів, зливи очікуються й надалі по всій країні. Особливо сильні дощі очікуються сьогодні у провінціях Антверпен, Фламандському та Валлонському Брабанті, у Намюрі та у частині провінції Ено.

Як очікується, у цих регіонах інтенсивність опадів перевищить 30 літрів води на квадратний метр. Це створює ризик виходу з берегів річки Мюзе (Meuse) у провінції Льєж.

Читайте також:  Спільні фото Баскова та Кадирова здивували Паніна: один гомосексуаліст, інший бореться з ЛГБТ. Боюся робити висновки

Повінь створила проблеми і на автомобільних шляхах, перервавши сполучення з кількома районами країни.

Було перервано також залізничне сполучення у південних частинах Бельгії. Залізничні компанії заявили про умови надзвичайної ситуації, оскільки залізничні шляхи перекрили повалені дерева, а потоки води спричинили просідання ґрунту під коліями. Наразі бельгійські залізничники оцінюють завдану стихією шкоду та визначають час, необхідний для поновлення руху.

Як повідомлялося, напередодні під час представлення регуляторного пакету із запобігання кліматичним змінам президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що повені та урагани, які Європа переживає протягом вже кількох тижнів поспіль, є лише «невеличким вікном» у майбутнє, яким воно може стати в результаті бездіяльності людей, тож термінові дії із зменшення викидів СО2 є необхідними вже зараз.

Фото: S. Vanstraelen, Louis Van Osta

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: