facebook

Німеччина змінює правила перебування для українців: що потрібно знати

Із 1 вересня Німеччина змінює правила перебування в країні для українців. Влада вестиме облік безвізових днів.

Пише - джерело.


Про це повідомляється у документі від влади ФРН.

Так, до 31 серпня українцям дозволено перебувати у Німеччині незалежно від використання безвізу чи депортації. Але ті, у кого до 1 вересня буде вичерпано безвіз, мають виїхати з Німеччини на 30 днів або ж надати реєстрацію тимчасового захисту. Цей документ дасть підставу для того, щоб продовжити жити в Німеччині легально.

Якщо перебування без візи закінчується 31 серпня або до цієї дати, то потрібно оформити тимчасовий захист у Німеччині до 1 вересня. Українці, безвізове перебування яких у Німеччині закінчиться у проміжку з 1 вересня до 1 грудня, також мають подати заявку на реєстрацію.

Читайте також:  У Долині встановили багатофункціональну лавочку, від якої можна заряджати гаджети

“Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію (Німеччини – ред.) має бути спрощено і має бути без бюрократії. Але потрібно бути зареєстрованим відразу після в’їзду до Німеччини, наприклад, при подачі заявки на посвідку на проживання в імміграційних органах”. Таким чином, перебування в Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих протягом 90 днів без посвідки на проживання”, – йдеться у документі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: