facebook

Ніхто не заступився: у Польщі українка, захищаючись, вбила чоловіка, і суд її виправдав

Жінці загрожувало до 9 років ув’язнення.

Пише - джерело.

У Польщі окружний суд у Познані виправдав громадянку України, яку звинувачували у вбивстві співмешканця.

Про це повідомляє wnp.pl.

Суд вирішив, що жінка діяла в межах необхідної самооборони. Після вердикту жінка розплакалася і подякувала суду, сказавши що не очікувала на такий фінал.

Водночас рішення Окружного суду в Познані ще може бути оскаржене у вищій інстанції, якщо прокуратура подасть апеляцію. Зараз громадянка України вільна й може поїхати на батьківщину, де має малолітню дитину.

Подія сталася у серпні 2020 року пізно ввечері. 31-річна українка під час домашньої сварки схопила ніж і кілька разів вдарила ним свого співмешканця. Від отриманих травм 38-річний чоловік, також громадянин України, помер.

Читайте також:  Поліцейський відділок на Київщині розформували за тортури і зґвалтування

За матеріалами суду жінка повернулася додому дещо нетверезою. Сварку почав співмешканець, він почав її гамселити. Свідками інциденту були ще двоє чоловіків, але вони не вступилися за жінку і не заважали її побиттю. Тоді жінка, піднімаючись з підлоги, схопила ножа, який лежав на краю стола, й ударила ним співмешканця.

“Обвинувачена опинилася в ситуації, яка загрожувала її здоров’ю або навіть і життю. Перевага потерпілої сторони в силі та масі тіла була настільки велика, що суд вирішив, що тут не може йтися про перевищення меж необхідної самооборони. Обвинувачена обрала той спосіб самооборони, який був ефективним”, – йдеться в рішенні суду.

Слід зазначити, що прокуратура просила для жінки 9 років ув’язнення.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: