facebook

Небезпечний штам “Лямбда” виявили вперше в Австрії

Хворий на “Лямбду” чоловік вже одужав.

Пише - джерело.


Перший випадок зараження новий штамом коронавірусу під назвою “Лямбда” виявили уперше в Австрії.

Про це пише видання Kurier з посиланням на радника з питань охорони здоров’я Ульріке Кенігсбергер-Людвіга.

Захворів громадянин Перу, який напередодні перебував у місті Ґенсерндорф (Нижня Австрія). Його після отримання позитивного тесту, відправили на самоізоляцію.

Відомо, що чоловік уже видужав і він нікого не заразив.

Вперше штам “Лямбда” був виявлений в грудні 2020 року в Перу. Він особливо поширений у Латинській Америці. За даними ВООЗ, “Лямбда”-варіант зараз не поширюється особливо сильно.

Згідно з лабораторним дослідженням, проведеним кілька тижнів тому, штам “Лямбда” може мати “потенційну загрозу для людського суспільства”. Але ВООЗ поки не внесла цей штам в список тих, які мають особливу небезпеку.

Читайте також:  Дим від лісових пожеж у США накрив Канаду – фото

Втім, вважається, що “Лямбда” може бути більш заразною, аніж раніше відомі мутації коронавірусу. Крім того, є дані, що наявні нині вакцини, хоч і захищають від зараження, але можуть бути менш дієвими проти “Лямбди”.

Як повідомлялося, раніше очільник ВООЗ заявив, що нині через ситуацію зі мутаціями коронавірусу, зокрема штамом “Дельта”, світ перебуває в стані реальної небезпеки. Чимало досягнутих успіхів у боротьбі з пандемією нині зводяться нанівець. Голова ВООЗ каже, що зростання випадків посилює, зокрема, несправедлива вакцинація, а саме нерівномірний розподіл вакцин між різними державами.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: