facebook

Не пощастить власникам бойлерів. Відомо, хто й коли отримає шалені платіжки за електроенергію

Назвали дату зростання тарифів на світло

Пише - джерело.

Електроенергія в Україні подорожчає 1 липня. Вартість кожного кВт-год при споживанні понад 500 кВт-год на місяць може вирости з 1,68 до 2,5 грн.

Нагадаємо, раніше в уряді розглядали підвищення тарифів на електроенергію уже з 1 квітня, й зокрема для споживачів, що використовують понад 300 кВт-год.

Я завжди виступав за те, щоб для тих, хто споживає понад 500 кВт-год, ввели тариф вище. Якщо у людини великий будинок і багато техніки, він може платити 2,5 грн. Так зараз і розмірковує Кабінет міністрів.

Вони спочатку думали про обсяг понад 300 кВт-год, а потім від 500 кВт-год. Такі ціни (2,5 грн за кВт-год) планують встановити 1 липня, – розповів голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко виданню OBOZREVATEL.

Читайте також:  Як заощадити на газовому опаленні в Україні: кілька дієвих порад

На його переконання, в Україні варто впровадити одночасно чотири різних тарифи:

на перші 100 кВт-год в розмірі 90 коп.
від 100 до 500 кВт-год – 1,68 грн
від 500 до 1000 кВт-год – 2,5 грн,
вище 1000 кВт-год – понад 3 грн.

Однак і це не вирішить брак коштів на компенсацію вартості генерації струму. Для цього необхідно розібратися з ефективністю управління держпідприємств і змінити правила.

Тільки на тендерах електроенергії в «Енергоатомі» втратили мільярди гривень. Комунальні підприємства можуть продавати електроенергію не на торгах.

Потрібно внести зміни, щоб всю електроенергію комунальні підприємства продавали на торгах, – пояснив Попенко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: