facebook

Не опікуєшся старенькими батьками – втрачаєш спадщину: уряд підтримав новий законопроєкт

Міністерство соціальної політики підготувало законопроєкт, який вже підтримав уряд. Цей документ стосується відповідальності за догляд над старенькими батьками з боку дітей, а також опікунів, щоб захистити майнові права літніх людей та зменшити витрати з бюджету держави.

Пише - джерело.

22 вересня уряд підтримав законопроєкт, згідно якого планується зобов’язати дітей піклуватися про літніх батьків, зокрема, і у тих випадках, коли останні повністю або частково втратили дієздатність, отримали інвалідність або не можуть піклуватися про себе через похилий вік. Доволі часто трапляються випадки, коли діти ігнорують догляд за літніми батьками, або відправляють їх до геріатричних будинків, пансіонатів та інтернатів, де вони утримуються за державні кошти.

Для таких випадків даним законопроєктом пропонується ввести відповідальність дітей та опікунів, які претендують на спадщину, за подібні ситуації. Таким чином, якщо діти з якихось причини не можуть, або не хочуть піклуватися про стареньких батьків, вони повинні оплачувати витрати на їх утримання тим установам, які ними опікуються. В іншому ж випадку, якщо діти не готові оплачувати за утримання і догляд батьків, не планують самостійно за ними доглядати, вони можуть бути позбавленими права на спадщину.

Читайте також:  Тисяча гривень за щеплення буде доступна обмежений час: стали відомі терміни

Це ж саме правило стосується опікунів літніх людей, які оформили договір довічного утримання та претендують на спадщину.

Крім того,органи опіки отримають більше прав. Наприклад, без їх дозволу опікуни не зможуть здавати житло підопічного в оренду. Те ж саме правило стосується дітей, стареньким батькам яких належить нерухоме майно.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: