facebook

Названо суми аліментів, які у 2023 році виплачуватимуть військовослужбовці

В Україні один із батьків, який не проживає разом з дитиною, має платити аліменти, розмір яких залежить від його доходу. Стало відомо, які суми сплачують військовослужбовці у 2023 році.

Пише - джерело.

Багато чоловіків із числа платників аліментів було мобілізовано після початку повномасштабної війни. Зарплата військовослужбовця складається із щомісячних основних видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, а також із одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

Адвокат юридичної компанії Riyako&Partners Катерина Аніщенко повідомила, що за ухвалою Кабміну затверджено перелік видів доходу, які враховують при визначенні розміру аліментів. Раніше їх стягували лише із зарплати військовослужбовця, але торік у законодавстві відбулися зміни. Уряд дозволив стягувати аліменти як із заробітної плати, а й інших виплат службовців, які їм нараховують у період військового становища.

Тепер із військовослужбовців стягуються аліменти не лише із заробітної плати у 30 000 грн, а й 100 000 грн так званих “бойових” виплат. Розмір відрахувань до аліментів із додаткової винагороди залежить від судового рішення, за яким встановлено стягнення аліментів.

Читайте також:  У Польщі знайшли мертвою 18-річну дівчину: її загорнули у фольгу та залили піною

Якщо суд ухвалив стягнути аліменти у розмірі ¼ частини всіх доходів та заробітку, то при зарплаті військовослужбовців у розмірі 130 тисяч гривень та вирахуванні податків та зборів, аліменти становитимуть близько 30 000 гривень.

За наявності у військовослужбовця двох, трьох і більше дітей, яким він виплачує аліменти, суму стягнення буде розподілено пропорційно між ними за умови відсутності заборгованості за аліментами.

Якщо аліменти стягуються на утримання трьох і більше дітей, а також за наявності заборгованості зі сплати аліментів, державний виконавець вкаже в ухвалі на стягнення 50% із заробітку боржника, щоб забезпечити поточні платежі. Таким чином, у громадянина після сплати аліментів має залишатися не менше ніж 50% від його загального доходу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: