facebook

Назвали 5 причин безсоння

Люди, які мають поганий сон або страждають від безсоння, часто роблять однакові помилки.

Пише - джерело.

Так, не варто надолужувати недосип за рахунок подальшого сну, користуватися смартфоном перед сном тощо, повідомили в Ukrhealth.

По-перше, не рекомендують відвідувати туалет без гострої необхідності. Підйом з ліжка пришвидшить пульс, частоту серцевих скорочень.А от сон вимагає спокійнішої роботи міокарда. Після походеньок в туалет ви не зможете одразу заснути.

По-друге, не варто лягати спати тоді, коли не хочеться.

Також не треба турбуватися, якщо спите по 6-7 годин. Не всі можуть спати 8 годин, не кожному організму необхідна саме така кількість, тож треба звертати увагу на якість сну,а не на його кількість.

Читайте також:  Вакцина від грипу може допомогти в лікуванні коронавірусу - дослідження

Якщо ви прокинулися посеред ночі або довго не можете заснути, не дивіться на годинник. Подібна дія створює додатковий тиск, сприяючи стресу, який не дозволяє розслабитися і повернутися до сновидінь.

Також сомнологи не рекомендують користуватися смартфоном у ліжку. Фахівці радять не використовувати гаджети мінімум за 30 хвилин до засипання. Світло їх дисплеїв надає специфічну дію на мозок, а соцмережі та інші джерела інформації стимулюють потік думок – в результаті порушуються механізми сну.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: