facebook

Насамперед потурбувалися про чиновників: Парламент визначив коло осіб, які не підлягають призову

Верховна Рада України ухвалила закон про порядок бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Пише - джерело.


Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, за ухвалення Закону “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час” (реєстраційний номер 7687) проголосувало 290 народних депутатів.

В законі визначено перелік військовозобов’язаних, які можуть бути заброньовані і не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації. В цьому переліку особи, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування цих органів в особливий період, інформує УНІАН.

Читайте також:  В Україні деяким людям вводитимуть третю дозу вакцини від COVID-19: кому її рекомендуватимуть

Також працівники на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання, у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань.

В переліку є також працівники підприємств, установ і організацій, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань в особливий період.

Крім того бронювання від мобілізації мають працівники на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Критерії щодо визначення таких підприємств має ухвалити уряд України. Відповідно до закону, такі військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: