facebook

Нарешті: в парламенті зібрали 226 підписів за заборону московського патріархату

У Верховній Раді 226 депутатів підписались на звернення до голови парламенту щодо внесення на голосування заборони Української православної церкви Московського патріархату.

Пише - джерело.

Питання про заборону церкви Московського патріархату піднімали неодноразово. Але у парламенті не було достатньої кількості голосів, щоб відповідні законопроєкти обговорювати в сесійній залі

Наприклад у День Незалежності у Верховній Раді зібрали лише 125 підписів з вимогою невідкладно внести на розгляд такий законопроєкт.

23 вересня спікер Руслан Стефанчук заявив, що має сумніви щодо того, що Верховній Раді знайдеться достатня кількість голосів для заборони діяльності УПЦ МП в Україні.

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», – заявив Стефанчук в інтерв’ю Радіо Свобода.

Втім, за два тижні 226 голосів таки зібрали. Тепер депутати очікують дій від спікера.

Читайте також:  Жахлива аварія в Долині — передок однієї з автівок знесений повністю (ФОТО/ВІДЕО)

Наразі відомо, що профільний комітет підтримав три законопроєкти щодо заборони діяльність московського патріархату: урядовий, авторства прикарпатця Миколи Княжицького та представника провладної партії Микити Потураєва.

На новину про те, що Верховна Рада зібрала 226 підписів за розгляд законопроєктів у сесійній залі відреагував і мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Невже дозріли заборонити московську церкву? 226 підписів зібрали у Раді, щоб НАРЕШТІ заборонити московський патріархат. Якщо відкинути факт, що це рішення прийняли у незалежній Україні і на 10 році війни, то нарешті це сталося», – написав мер на своїй сторінці.

Нагадаємо, Івано-Франківськ став першим обласним центром, де не залишилось жодної церкви московського патріархату.

«Франківськ на сесіях міської ради неодноразово звертався Верховної Ради України з вимогою заборони ворожої агентури. І наша область стала першою в Україні, що позбулася рашистських попів. Підтримка у ВРУ вже є, тому звертаюся до голови Парламенту якнайшвидше винести на голосування, щоб поставити крапку в цьому питанні!», – додав мер Івано-Франківська.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: