facebook

Найпоширеніші помилки при варінні натуральної кави, які допускає майже кожен

Як зварити ароматну і смачну каву.

Здавалося б, що може бути простіше зварити каву? Деякі з нас просто засипають мелену каву в чашку і заливають її окропом. Однак якраз так робити у жодному разі не можна. У статті підібрані найбільш поширені помилки під час приготування кави, які роблять майже всі, інформує Ukr.Media.

Пише - джерело.

Неправильне зберігання

Деякі з нас люблять готувати каву з щойно перемелених зерен в кавомолці. Звичайно, таким чином можна отримати найбільш ароматний напій. Але ось зберігаються ці зерна неправильно. Щоб вони довше зберігали свій смак, а приготований напій — аромат, їх слід тримати в щільно закритих пластикових контейнерах і у жодному разі не в морозильній камері.

Зберігання меленої кави

Деякі воліють перемелювати та зберігати кавові зерна із запасом. Це на перший погляд дуже зручно, проте з часом кава втрачає свій неповторний аромат. Через кілька місяців вона повністю випаровується. Щоб таке не відбувалося, не рекомендується молоти велику кількість кави, а безпосередньо перед приготуванням, і рівно стільки, скільки необхідно для порції.

Неправильна температура

Для того, щоб кава була ідеальною, необхідна температура 95 градусів. Не рекомендується використовувати окріп або воду більш низької температури. Як раз в крапельних кавоварках температура не дотягує до необхідного рівня. Найбільш смачним виходить напій у френч-пресі.

Читайте також:  Якими мають бути безпечні літні табори: 7 порад епідеміолога франківцям в час коронавірусу

Також величезною помилкою є використання окропу для приготування кави. Від нього аромат швидко вивітрюється, так і смак кави буде абсолютно іншим.

Використання холодної чашки

Якщо налити готовий кавовий напій в холодну чашку, то він дуже швидко охолоне і втратить свій неповторний аромат. Щоб таке не сталося, наливати каву слід у попередньо розігріту чашку. Найпростіше обполоснути її окропом в той час, як вариться кава.

Неправильні пропорції кави та води

Деякі з нас відмірюють необхідні інгредієнти для приготування кави «на око». Звичайно ж, приділяти увагу кількістю води і меленої кави необхідно. Для цього слід придбати кухонні ваги та мірний стакан. З їх допомогою можна відміряти точні пропорції всіх компонентів для отримання ідеального напою.

Це, звичайно, не всі помилки в приготуванні кави. Якщо все робити за правилами, то можна отримати майстерно зварений напій, який порадує гостей. І самому пити його буде набагато приємніше.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: