facebook

Най Бог боронить: франківський командир Назарій Кішак про міграцію «аватарів» в ЗСУ (відео)

Крім зовнішніх ворогів часто доводиться боротися і з внутрішніми – бригадними пияками, так званими «аватарами». Таких у своєму підрозділі не хоче бачити жоден командир, бо «аватари» наражають на небезпеку не лише свої життя, а й здоров’я побратимів та мирних жителів.

Пише - джерело.

Як командир кулеметників 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців франківець Назарій Кішак воює з «аватарами» та чому воліє бачити у своєму підрозділі земляків з Франківщини він розповів в інтерв’ю Євгену Будерацькому у відеопрєкті “УП. Фронтлайн”.

«Свого часу основу вашого підрозділу складали ваші земляки з Івано-Франківщини. Чи такий регіональний підхід, тобто люди які знають одне одного, дієвий у вашому окремому випадку? І чи можна його масштабувати на ЗСУ?», – поцікавився Євген Будерацький.

«Совдепівщина починалась з того, що з західного регіону козака, гуцула, потрібно відправити в Крим до російськомовних командирів. Кожен підрозділ має мати своїх рекрутів зі свого міста. Чим мені імпонує тероборона, це тим, що вони набирають зі свого міста – кожен про свого друга знає якусь інформацію, знає, чи можна довіряти, чи не можна», – відмітив Назарій Кішак.

Його тривожить проблема «аватарів» в армії

«Останнє моє поповнення, яке прийшло від воєнкомату, як коли моя баба покійна казала: «Най Бог боронить». Вони звісно виконують певну функцію – функцію копати, вони приносять користь державі, але воювати я їх не віддаю – на участь в бойових діях – категорично. Я не можу довіряти людині, яка зранку, ще сонце не встало, а вона вже – все… (п’яна – ред.). Будиш її з таким запахом, питаєш: «Що з тобою є?». А він відкриває очі і каже: «Температура 72 і не спадає». Воно є, це чудо, в збройних силах. Як би ми не кричали, які ми круті, які ми елітні, є всюди люди, з якими командири не працюють. Тобто морально-психологічний стан бійця – це 50% успіху виконання поставлених задач», – додає командир кулеметників.

Читайте також:  На Коломийщині люди перекрили дорогу державного значення (фото)

«Аватарів раніше намагались запихнути кудись в резерв…», – відмічає ведучий.

«Оці «резерви» йдуть колами по цілій армії. Ідуть, поки не попадуть на якогось жорсткого, підірваного командира, який рік намагається зберегти їхнє життя… «, – іронізує франківець.

Назарій Кішак розповідає про будні командира.

«Піхота, котра не була в чоботях командира, ніколи його не зрозуміє. Командир – це 24/7 бути в увазі, 24/7 контролювати інформацію. Наприклад, начальник штабу скидає інформацію про ворожий обстріл по певних координатах. І ти сидиш моніториш ті цифри, дивишся по всіх картах, де мають бути прильоти, аби забрати своїх бійців звідти подалі. Це важко, навіть своїми словами цього не передати», – додає командир кулеметників 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які зараз тримають вугледарський напрямок.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: