facebook

Надзвичайні заходи: жителі Чехії повинні носити маски в міських парках

Обов’язок носити медичні маски на вулиці викликає питання у жителів Чеської Республіки. Надзвичайна міра Міністерства охорони здоров’я, яка вимагає, щоб з 1 березня люди закривали дихальні шляхи в населених пунктах, також поширюється і на міські парки. Неважливо, як далеко ви перебуваєте від інших людей і наскільки великий парк.

Пише - джерело.

Правило говорить, що маску можна зняти тільки вдома або на природі. «Якщо ви підете в ліс, будете там на самоті або з членами сім’ї, в масці немає необхідності», – пояснив раніше міністр охорони здоров’я Ян блатних.

Міські парки розглядаються як частина забудованої території, тому необхідність носити хоча б медичну маску поширюється і на цю зону. Постанова стосується всіх зелених територій, наприклад, таких як парк Стромовка в Празі. Поліцейські не обов’язково відразу випишуть штраф людині, яка гуляла без маски в порожньому парку. Подібні справи розглядаються індивідуально, часто досить усної згоди порушника надіти маску.

Читайте також:  Побита та без пальця: На онкохвору прикарпатку в Чехії напав психопат

«В середу у нас був випадок у Врхліцкій садах (парк перед головним залізничним вокзалом в Празі), де в однієї людини не було маски, він відмовлявся її надягати, тому поліцейським довелося розбиратися», – повідомила прес-секретар празької поліції Йіржіна Ернестова.

«Поліцейські контролюють обов’язок носіння масок у міських парках», – підтвердив журналістам Právo прес-секретар президії поліції Ондржей Моравчик. Він додав, що за прогулянку по парку без маски можна отримати штраф. Співробітники поліції можуть на місці виписати штраф в розмірі до десяти тисяч крон за порушення надзвичайних заходів. Якщо порушник відмовиться визнавати свою провину і буде не згоден з обраної мірою, справу передадуть до адміністративних органів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: