facebook

Надто дорого. В уряді чекають зменшення вартості газу для населення

Зокрема влітку

Пише - джерело.

Днями газопостачальними оприлюднили вартість газу у річних пакетах. Його ціна на гривню вище від тієї, яка за рішенням Кабміну діяла взимку 6,99 грн. Окремі постачальники затвердили ціну на рівні 13,5 за куб. Тож прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook зазначив, що очікує зменшення ціни на газ

З 1 травня в Україні почне працювати так званий річний продукт. Це фіксована ціна на газ, яка буде діяти для українців наступні 12 місяців. Компанії не зможуть її підвищувати.

Проте встановлені правила дозволяють газопостачальникам знижувати ціни в межах річного продукту. Тобто, влітку, коли ціна на газ на європейських хабах традиційно почне знижуватися, в українських компаній з’явиться більше можливостей для зниження ціни.

З 1 травня державна компанія НАК «Нафтогаз України» пропонує за річним тарифним планом газ ціною 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу.

Але Уряд очікує, що «Нафтогаз» та інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт. Адже вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку та боротися за споживача. Саме конкуренція має підштовхнути газопостачальників знизити тарифи, – написав прем’єр.

Читайте також:  Україна зекономить понад $2 млрд на імпорті газу, завдяки транзитній угоді з Росією

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: ,