facebook

Надмірна кількість контрольних – не найкраще для перевірки знань після дистанційки, – Шкарлет

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що надмірна кількість контрольних робіт і тестів – це не найкращий шлях під час дистанційного навчання оцінити здобуті знання учнями. Адже це був доволі стресовий для них період.

Пише - джерело.

Джерело:Міністерство освіти і науки

Шкарлет наголосив, що у питанні перевірки знань треба витримувати баланс, аби не перекладати на школярів усю відповідальність за вивчення того чи іншого предмета.

За його словами, існує чимало форм контролю засвоєних учнями знань на основі інтерактивних підходів.

Раніше міністр освіти розповів, що останні тижні діти вчилися в дистанційному режимі, і при перших виходах на очне навчання вони зіткнулися з навалом контрольних робіт.

Читайте також:  Україна не відстає у зарплатах вчителів: Шкарлета роздратувало порівняння доходів українських та литовських освітян

Діти ж теж знаходяться в стресовому стані від цієї пандемії та відсутності соціалізації. Їм теж потрібен час. Не можна завалювати їх надмірною кількістю стресового навантаження,
– вважає Шкарлет.

До слова, міністр не виключає, що наступної осені школи знову частково повернуться до дистанційного навчання. Проте позиція міністерства така – дитячі садочки, спеціальні установи і учні 1 – 4 класів повинні навчитися в очному режимі.

Окрім того, у МОН заявили, що українські школи під час карантину мають самостійно ухвалити рішення про терміни завершення навчального року. Через це деякі школи за потреби можуть продовжити навчання для дітей влітку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: