facebook

“Наближається критичний момент, долар здатен скоро подорожчати”: експерти пояснили, чи приголомшить курс валют українців у травні

Курс долара в Україні залежить від ситуації на фронті. У квітні американська валюта залишалася стабільною, і попит був помірним. У травні експерти прогнозують скорочення валютних надходжень до країни, що може вплинути на курс.

Пише - джерело.

Яким інформує “biz.today.ua”, 18 травня спливає термін дії зернового коридору. Якщо угоду не буде продовжено, це призведе до скорочення українського експорту та відповідно до зменшення валютних надходжень, зазначив економічний експерт Олександр Хмелевський.

Експорт у травні скоротиться за рахунок:

Блокування Росією Чорноморської ініціативи та можливості виходу РФ з угоди;

Проблем із вивезенням української аграрної продукції до країн ЄС;

Збільшення активності воєнних дій та обстрілів України.

В результаті Нацбанк буде змушений збільшити продаж валюти, що може призвести до зниження валютних резервів. При цьому загрози девальвації гривні експерт не бачить.

Читайте також:  Чого чекати від долара США у 2024 році та який фактор відіграє особливу роль

НБУ успішно зберігає стабільний курс валют, і офіційний курс гривні не набагато відрізняється від курсу на чорному ринку. У квітні долар у банках та обмінниках коливався в межах 37 – 38,3 гривні за долар. Станом на 5 травня, американська валюта в банках продавалася в середньому за 37,50 грн, а купували її за 37,85 грн/долар. Курс продажу в обмінниках у п’ятницю становив у середньому 37,40 грн/долар, а покупки – 37,77 грн/долар.

За найгіршого сценарію, до кінця травня курс долара в Україні підвищиться до 39 грн/долар, проте, ймовірніше, валюта залишатиметься в коридорі 37-38 грн/долар.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: