facebook

На Волині після укусу ґедзя жінка захворіла на небезпечну хворобу: медики спочатку лікували коронавірус (фото)

У селі Садів Луцького району місцеву мешканку вкусила комаха. Після чого лікарі виявили у неї небезпечну інфекційну хворобу.

Пише - джерело.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Так, у жінки виявили туляремію. За інформацією, жінку під час випасання корів вкусив ґедзь, який і викликав небезпечну хворобу.

Окрім того, лікарі не відразу змогли поставити діагноз, то спочатку вони вважали у неї ГРВІ та коронавірус.

Однак, стан жінки тільки погіршувався і лікування не допомагало. Проте, лише лікарі-інфекціоністи запідозрили туляремію та провели необхідний відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

Медики кажуть, що спочатку у жінки підвищилась температура та виник озноб. А вже на третю добу з’явились скарги на почервоніння та припухлість шкіри в місці укусу комахи. Також виникали болі в суглобах та характерні для туляремії збільшені шийні і пахвинні лімфатичні вузли (бубони).

Читайте також:  "Сюрприз" для Росії: у Раді анонсували важливі законопроєкти

У жінки лабораторно підтвердився діагноз. Хвороба лікується в інфекційній лікарні.

За словами лікарів, це перший у цьому році випадок небезпечної інфекційної хвороби у регіоні.Наразі фахівці проводять всі необхідні дослідження, щоб захворювання не поширювалось.

“Серед населення проведено роз’яснювальну роботу щодо заходів боротьби з мишовидними гризунами та попередження укусів кровососних комах під час проведення сільгоспробіт тощо”, – йдеться у повідомленні.

Також медики рекомендують місцевій владі провести дератизацію і дезінсекцію.

Що таке туляремія
Це гостра природно-осередкова інфекційна хвороба, що характеризується гарячкою, специфічним лімфаденітом (бубон) і ураженням залежно від вхідних воріт шкіри, очей, мигдаликів, легень та інших органів.

Джерелом інфекції є різні види диких і синантропних гризунів (ондатри, зайці, водяні щури, полівки, хом’яки, миші та ін.), а також свійські тварини (свині, вівці, велика рогата худоба). Серед тварин хвороба розповсюджується в основному через кровосисних комах. Від людини до людини не передається.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: