facebook

На Волині хірурги видалили у жінки 30-кілограмову пухлину яєчника

У Волинському медичному центрі онкології одній із пацієнток хірурги провели оперативне втручання з видалення 30-кілограмової злоякісної пухлини

Пише - джерело.

Про це повідомив речник Волинської обласної лікарні Андрій Гнатюк, передає “Еспресо.Захід”.

У онкоцентрі Волинської обласної лікарні пацієнтці видалили 30-кілограмову злоякісну пухлину яєчників.Новоутворення перевищувала половину ваги пацієнтки. Наразі її стан задовільний, жінка перебуває під наглядом лікарів.

Про свою хворобу жінка дізналася рік тому, але боялася операції. За допомогою в онкоцентр звернулася, коли стало складно й нестерпно ходити. Лікарі діагностували “рак яєчників”.

Операцію очолила заслужений лікар України, кандидатка медичних наук Тетяна Ткачук. З її слів, пухлина яєчника займала всю черевну порожнину пацієнтки від дна таза до діафрагми, відтискаючи майже всі внутрішні органи та заважаючи їм функціонувати.

Читайте також:  Для більшості будь-які спроби урізноманітнити сексуальне життя прирівнюються до збочення, – франківський сексопатолог Володимир Тріщ

“Нам важливо було відокремити пухлину від навколишніх тканин без їхнього пошкодження й пошкодження оболонки пухлини. І це був один із найвідповідальніших етапів”, – розповіла лікарка.

Після того, як пухлину великого розміру видалили, зазначив анестезіолог Роман Шургот, виникала загроза зниження тиску та зупинки серця.

“Але й не оперувати не можна було: маса пухлини перевищувала пів маси пацієнтки. Зрештою, хірургічна бригада впоралася”, – додав він.

Наразі медики очікують на висновки гістології, від чого залежить методика лікування надалі, однак жінка перебуватиме на диспансерному облікові пожиттєво.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: