facebook

На ВО “Карпати” заявили про спробу рейдерського захоплення автостоянки

Державне підприємство ВО «Карпати» заявляє про спробу можливого рейдерства автостоянки, яким користується підприємство. Про це керівництво заводу сьогодні повідомило на прессконференції.

«Такі дії, які прямо суперечать закону, можуть становити загрозу не тільки подальшому розвитку підприємства, а і приведуть до зриву проектів, реалізацію яких ДП «ВО «Карпати» запланувало у найближчий час. Як результат, місцевий і державний бюджет недоотримають надходжень, а частина працівників змушена буде шукати роботу і претендувати на допомогу від держави через центри зайнятості», – повідомив гендиректор підприємства Дмитро Втерковський.

Пише - джерело.

Він розповів, що один із корпусів корпус викуплений і його власник зараз претендує на ділянку, де розміщена стоянка.

«Для облаштування ділянки ми витратили 6 млн грн, хто нам їх віддасть? Ми зверталися до влади, є підтримка, але відповідь така: «Ми не можемо впливати на суди», – розповів Дмитро Втерковський.

За його словами, на заводі працює майже 4 тис працівників, з них 3700 працівників – довозить підприємство. Підприємець намагається заволодіти автомобільною стоянкою, на якій зупиняється 35 автобусів підприємства, що займаються довозом працівників до місця роботи і назад додому, а також знаходиться приватний транспорт працівників під час роботи.

Читайте також:  Поліція розшукує безвісти зниклу мешканку Івано-Франківська (ФОТО)

«У разі втрати автомобільної стоянки, підприємство змушене буде відмовитися від довозу працівників, а це приведе до того, що вони почнуть масово звільнятися. Біля заводу немає іншої ділянки, де ми можемо облаштувати стоянку», – зазначає Втерковський.

Заступник директора ДП ВО «Карпати» Наталія Тимків зазначила, що саме довезення до місця роботи стало ключовою перевагою у виборі місця роботи. Люди заявляють: у разі відміни довезення, змушені будуть писати заяви на звільнення.

Працівники заводу готові виходити на безтермінові акції протесту, щоби захистити своє право на працю.

«Масове звільнення працівників приведе до того, що підприємство не зможе виконувати взяті на себе перед іноземним партнером зобов’язання. Як наслідок, втратить замовлення і змушене буде зупинитися. Одним словом, втрата автомобільної стоянки приведе до того, що таке велике підприємство, яке пережило не одну кризу, просто припинить своє існування», – каже Дмитро Втерковський

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: