facebook

На війні загинули 38-річний Юрій Вишневський та 48-річний Ігор Пилипко

Сумні звістки отримали громади Брошнева-Осади та Івано-Франківська.

Пише - джерело.

Трагічна звістка знову сколихнула Рожнятівщину. У бою за Україну героїчно загинув щирий патріот і відважний захисник Юрій Вишневський із Брошнева-Осади.

Воїн поляг у бою 23 липня в результаті мінометного обстрілу поблизу села Червоне Запорізької області.

“Щира і добра людина, справжній син України, котрий у перші дні війни з московською ордою пішов добровольцем захищати нашу землю і всіх нас. А інакше не міг… Адже він виховувався у родині великих патріотів, котрі ще у далекому корінні зазнали поневірянь від москаля. І тільки за те, що Україна для них була понад усе”, — повідомив голова громади Тарас Манорик.

19 вересня Юрію виповнилося б тільки 39 років. Він був родом з села Іванівки на Рожнятівщині. Після одруження проживав у Брошневі-Осаді.

Без сина, чоловіка, батька і брата залишилися батьки, дружина, двоє дітей та рідні сестри.

“Ми щиро дякуємо тобі, Юрію, за мужність і відвагу, за жертовну боротьбу за кожного з нас! Висловлюємо співчуття рідним і близьким Героя”, — йдеться у співчутті земляків.

Читайте також:  “Ми зробимо все, щоб Україна перемогла. росія заплатить за все”: в Ізраїлі зробили жорстку заяву


22 липня на війні загинув іванофранківець Ігор Пилипко. Про це повідомила тітка бійця Квітослава Крижанівська, інформує “ГК”.

Воїн народився 20 квітня 1974 року на Тернопільщині. Навчався в Івано-Франківську, переїхав сюди. Багато років працював завідувачем майстерні на художньому факультеті в ПНУ. Потім — на приватному підприємстві, займався деревообробкою.

“Його знало пів Франківська, бо був майстром своєї справи, — розповідає тітка. — Умів і любив працювати з деревом, постійно щось вигадував, впроваджував нові розробки — неймовірно творчий. Чуйний, спокійний, ніколи голосу не підвищив, не грубив нікому, вмів слухати людей”.

До ЗСУ чоловіка призвали на початку березня. Він служив разом зі своїм давнім другом, колегою Володимиром Клідом, родом із тлумацького села Олешів. Разом вони і загинули.

Вдома в Ігоря Пилипка залишилися батьки, дружина і двоє синів — 19 і 9 років.

Сьогодні, 25 липня, о 19.00 у Домі смутку на вул. Ребета відбудеться парастас за померлим. Об 11 годині, 26 липня, у Дому смутку розпочнеться церемонія похорону.

Поховають бійця поруч із бойовим побратимом Володимиром Клідом на Алеї слави в Івано-Франківську.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: