facebook

На Прикарпатті жінка народила дитину вдома і відмовилася показати її лікарю

На адресу служби у справах дітей надійшло повідомлення від лікаря-педіатра Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги про те, що мати з новонародженою дитиною не приходили на планові огляди ні разу.

Пише - джерело.

Про це інформують Вікна з посиланням на службу у справах дітей Калуської міської ради.

За інформацією лікаря-педіатра, дитину народили в домашніх умовах. Мати з дитиною неодноразово запрошували на прийом до лікаря для огляду, однак мати на огляди не з’являлася. Також калушанка відмовлялася від огляду дитини в себе дома, мотивуючи це різними причинами, зокрема, що вони фактично проживають у селі. А за місцем проживання двері не відчиняли.

15 липня мати вперше прийшла на прийом з дитиною до педіатра. При огляді в дитини виявлено білково-енергетичну недостатність ІІ ступеня, 30% дефіциту маси тіла. Калушанка отримала електронні направлення до вузьких спеціалістів та лабораторні обстеження. Однак рекомендації лікаря не виконувала, на зв’язок не виходила.

Читайте також:  На Коломийщині поліція розшукала п'ятирічну дівчинку і повернула батькам

Служба у справах дітей побувала за місцем проживання сім’ї спільно з лікарем-педіатром.

Обстеживши умови проживання, комісія встановила, що санітарно-гігієнічні умови проживання сім’ї незадовільні: у помешканні безлад, чорна цвіль на стінах та стелі, не працює система водовідведення.

Працівники служби у справах дітей провели з батьками профілактичну розмову щодо належного виконання батьківських обов’язків, наголосили про необхідності приведення квартири в належний стан. Батьків попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків.

За результатами обстеження та направленням педіатра матір з дитиною терміново госпіталізували до дитячої лікарні КНП «Калуська ЦРЛ».

Прийнято рішення направити сім’ю під соціальний супровід та підготувати подання в поліцію щодо притягнення батьків малолітньої дитини до відповідальності.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: