facebook

На Прикарпатті від COVID-19 частіше помирають чоловіки, ніж жінки

На Прикарпатті зросла кількість летальних випадків від COVID-19.

Наразі в області зафіксовано 34 смерті від коронавірусної інфекції, пише Фіртка.

“Якщо говорити про три останні летальні випадки – це все чоловіки. А саме: 63-річний житель міста Коломия, та двоє з Івано-Франківська 64 та 74 років”,
– розповів сьогодні очільник Прикарпаття Віталій Федорів.

Пише - джерело.

Також, відомо, що серед померлих переважають чоловіки – 20 випадків, відповідно маємо 14 смертей жінок.

Німецькі медики з’ясували, хто легше переносить коронавірусну інфекцію: чоловіки чи жінки. За їхніми словами, чоловіки більш уразливі перед коронавірусом нового типу, а для жінок характерний менший ризик летального результату від COVID-19.

Гендерну вибірковість вірусу фахівці пояснюють особливостями імунної відповіді на зараження у чоловіків і жінок. Вчені зазначили, що представниці прекрасної статі зазвичай краще справляються з вірусними інфекціями. Крім коронавірусу, жінки краще переносять перебіг гепатиту і вірусу імунодефіциту людини. Річ у тім, що імунітет жінки швидше й агресивніше реагує на патогени, що потрапили в організм. На думку вчених, сильніший імунітет у жінок, ніж у чоловіків, можна пояснити з погляду еволюції. Так, матері потрібно захищати не тільки себе, але й дитину, яка харчується грудним молоком. Однак у чоловіків є інша перевага.

За словами вчених, представники сильної статі рідше стикаються з аутоімунними захворюваннями. За їхніми словами, чоловіки більш уразливі перед коронавірусом нового типу, а для жінок характерний менший ризик летального результату від COVID-19. Гендерну вибірковість вірусу фахівці пояснюють особливостями імунної відповіді на зараження у чоловіків і жінок. Вчені зазначили, що представниці прекрасної статі зазвичай краще справляються з вірусними інфекціями.

Читайте також:  Коронавірус виявили у молодої породіллі

Крім коронавірусу, жінки краще переносять перебіг гепатиту і вірусу імунодефіциту людини. Річ у тім, що імунітет жінки швидше й агресивніше реагує на патогени, що потрапили в організм. На думку вчених, сильніший імунітет у жінок, ніж у чоловіків, можна пояснити з погляду еволюції. Так, матері потрібно захищати не тільки себе, але й дитину, яка харчується грудним молоком. Однак у чоловіків є інша перевага. За словами вчених, представники сильної статі рідше стикаються з аутоімунними захворюваннями.

Якщо взяти у географічному розрізі, смертність від коронавірусу в Івано-Франківській області виглядає так:

13 випадків в Івано-Франкіську

1 у Тлумацькому районі

3 у Тисменицькому районі

5 у місті Надвірна

1 в Галицькому районі

3 у місті Калуш

3 у місті Коломия

1 у місті Болехів

1 у Долинському районі

3 в Рожнятівському районі.

Станом на ранок 17 квітня Івано-Франківським лабораторним центром проведень 1049 досліджень, 427 з яких підтвердили захворювання. За добу на Прикарпатті одужали від коронавірусу 9 осіб.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: