facebook

На Прикарпатті дозволили послабити карантин

Вісім областей України залишаються не готовими до послаблення карантину.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя, пише Фіртка.

Пише - джерело.

Карантин не можна послаблювати на Волині, у Донецькій, Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Харківській та Чернігівській областях.

Прикарпаття станом на 10 липня відповідає визначеним Міністерством охорони критеріям.

Нагадаємо, показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більш як восьми випадків на 100 000 населення сумарно за останні сім днів.

Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також:  На Донеччині загинув військовий з Івано-Франківщини Василь Луцик

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіоні зі значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів можуть скасувати не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: