facebook

На Прикарпаті виявили 21 тонну огірків з нітратами

Фахівці Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби виявили перевищення допустимого рівня нітратів у зразку свіжих огірків. Їх надала для контролю Регіональна служба ветсанконтролю та нагляду на державному кордоні і транспорті митного поста «Коломия».

Пише - джерело.

Зразок відібрали з великої партії свіжих огірків. Понад 21 тонну цих овочів надійшло на розмитнення з республіки Молдова. Як повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Роман Гурський, проводяться заходи щодо недопущення в обіг невідповідної продукції.

Лабораторна мережа Держпродспоживслужби області здійснює дослідження рослинної продукції, зокрема за показниками безпеки на вміст нітратів: баштанних культур, тепличних овочів, фруктів.

Водночас власники торгових місць не мають права надавати їх в оренду продавцям рослинної продукції без досліджень на вміст нітратів і нітритів. До речі, цієї пори придбати огірки на агропродовольчих ринках Івано-Франківська можна навіть за 7 грн/кг. Хоча селяни продають ці овочі й по 30 грн за кіло, пише “Голос України”.

Читайте також:  Картопля цього року буде дорогою, – прогнози аграріїв

Санепідеміологи наголошують, що першими ознаками натуральності огірків є їх форма, запах, колір шкірки і шипів. Приміром, якщо огірки мають ідеальну форму, пружні та насичено-зеленого кольору, це може свідчити про величезну кількість в цих овочах “хімії”. Краще вибирати із трав’яним відтінком, не дуже гладкі, без грубих шипів. Перед споживанням овочі треба ретельно мити й навіть замочити на деякий час у воді. Такі заходи призведуть до зменшення в них нітратів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: