facebook

На операцію без грошей, або У Черкасах лікар безкоштовно оперує самотніх пацієнтів

У Черкасах головний ортопед-травматолог області безкоштовно оперує пацієнтів, які не в змозі оплатити дороге лікування. Пацієнтів лікар обирає серед тих, хто звертається до нього на прийом. Меценатів шукає сам.

Пише - джерело.

Нещодавно медик прооперував першу пацієнтку. 91-річна Олександра Георгіївна після падіння зі сходів два місяці пролежала майже нерухомо в будинку на підлозі на імпровізованому ліжку. Лікарі поставили діагноз – перелом шийки стегна, однак коштів на операцію з установки імпланта у самотньої жінки не було.

Шанс повернутися до активного життя їй дали в Черкаській обласній лікарні. Тут жінку взялися оперувати безкоштовно.

Читайте також:  "Янгол тепер на небі, а винні серед нас": у Черкасах люди несуть квіти до будинку, де отримав смертельні травми 7-річний хлопчик

Олександра Георгіївна стала першою пацієнткою лікаря Вадима Шевченка, яку поставлять на ноги безкоштовно. Жінка і надихнула хірурга почати адресну допомогу хворим в критичних ситуаціях. Засоби для цього лікар буде шукати сам, співпрацюючи з меценатами. Каже, на жаль, такі операції будуть відбуватися не часто.

Крім безкоштовних операцій, пацієнтів будуть реабілітувати. Олександра Георгіївна вже через 4 години після оперативного втручання зробила перші кроки.

Через тиждень 91-річну жінку-ветерана війни випишуть. Вона обіцяє: тепер вдома сидіти не буде. Навесні планує посадити город і доглядати за ним.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: